Pääsiäisen herkkuhetket

 

Pääsiäinen on täynnä traditioita. Tänä vuonna pääsiäinen otettiin vastaan meidän perheessä rauhallisesti, voimia keräillen ja auringosta nauttien ja ajatukset kohti kevättä suunnaten. Tulevana keväänä toivon mukaan juhlimme ylioppilasjuhlia. Tänään blogia kirjoittaessani toki talvi on palannut lumituiskun myötä, joten kevät antaa vielä odottaa itseään.

Pääsiäis-dinnerillä nautimme alkukeitoksi kylmän hernesosekeiton lohen mädillä maustettuna ja koristeltuna. Keitossa maistui hennosti fenkoli ja minttu.

Pääruoaksi oli perinteiseen tapaan suomalaista Reinin lihan luomukaritsan paahtopaistia yrttikuorrutuksella. Uusi twisti tuli seesamihummuksesta, jonka bongasin Tomi Björkin uudesta keittokirjasta Björk & Australia. Kylkeen vielä uunissa paahdettuja kirsikkatomaatteja ja parsaa sekä valkosipuliperunoita.

Jälkkäri kruunasi aterian ja mikä nautinnollista nuorempi poikani Anton valmisti sen. Jälkkäri oli Pasha modernilla ja raikkaalla tavalla valmistettuna. Makumaailma oli pashasta; rahkaa, sitruunaa, voita, mutta tuoreet hedelmät ja kuohka rakenne tekivät siitä nautinnollisen aterian päätöksen. Ohessa linkki reseptiin Antonin Pasha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s