Ohje 8 hengelle
2,5 kg Suomalaista luomukaritsan karetta
6 dl lehtipersiljaa
3 dl tuoretta minttua
3 rkl tuoretta rosmariinia
2 luomuvalkosipulin kynttä
100 g sulatettua voita
8 viipaletta eilistä maalaisleipää ilman kuorta
2 tl luomusitruunan kuorta raastettuna
Suolaa ja pippuria
Valmista yrttikuorute ja laita jääkaappiin odottamaan. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Paahda karitsan kare pannulla kauniin väriseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä yrttikuorrute karitsan pintaan ja kypsennä 150 asteessa lihalämpömittarin kanssa, kunnes lihan sisälämpötila on 52 astetta. Anna lihan levätä n. 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Tarjoa Karitsan kanssa rapeita uuniperunoita ja herkullisia terttutomaatteja, ks. ohjeet alla.
Sitruunaiset rapeat uuniperunat
1 kg jauhoisia perunoita, pienehköjä ja tasakokoisia
1 dl ankan rasvaa tai oliiviöljyä
Sormisuolaa
Yhden luomusitruunan kuori raastettuna
Keitä perunat kuorineen melkein kypsiksi ja valuta vesi pois perunoista siivilässä. Lisää uunivuokaan tai isoon uunipataan ankanrasva tai oliiviöljy ja kuumenna vuoka/pata kuumaksi. Paina perunoita hieman rikki, mutta älä muussaa. Paahda pannulla kauniin ruskeaksi ja rapeaksi ja jatka kypsennystä 15-20 minuuttia uunissa 180 asteessa.
Herkulliset Terttutomaatit Uunissa
Laita tomaatit kantoineen uunivuokaan. Lisää oliiviöljyä tomaattien päälle ja lisää vuokaan 3 valkosipulinkynttä kuorineen. Lisää sormisuolaa ja pippuria ja kuivata uunissa miedolla lämmöllä 150 astetta, kunnes kuori hieman halkeaa. Ennen tarjoilua pirskota balsamicoa tomaattien päälle.