Pastataikina Emmervehnästä

Pastataikina Emmervehnästä

Emmervehnä soveltuu erinomaisesti pastataikinan valmistukseen ja on rakenteeltaan samantyyppistä kuin durumjauhot.

6 dl Emmervehnäjauhoja

3 luomukananmunaa

1 rkl luomu extra virgin oliiviöljyä

2 tl suolaa

Tee jauhoista kasa puhtaalle alustalle ja tee kasan keskelle kuoppa. Lisää kuoppaan kananmunat, öljy ja suola ja sekoita keskeltä alkaen, niin ettei kananmunat valu työpöydälle. Sekoita taikinaksi ja vaivaa taikina tasaiseksi kunnes taikina ei enään tartu käsiin eikä alustaan. Laita kelmun sisään jääkaappiin lepäämään n. tunniksi. Työstä taikinaa taikinakoneella haluttuun muotoon; tagliatelleksi, spagetiksi tai pastalevyiksi. Muista käyttää runsaasti jauhoja työstämiseen, jotta pastasta saadaan irtonaista. Anna pastan kuivua hetki työpöydällä ennen keittämistä. Keitä runsaassa suolalla maustetussa vedessä n. 3 minuuttia.

Tuorepasta maistuu herkulliselta pienen voinokareen, basilikan ja parmesaaniraasteen kera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s