Herkullinen kalaresepti Aasialaisella twistillä. Lisukkeeksi sopii loistavasti Japanilaiset hölskytyskurkut, jonka ohjeen löydät sivun lopusta.
Lohifile
Pala inkivääriä raastettuna
1 dl soijaa
2 rkl sweetchilikastike
1 rkl oysterkastike
1 tulinen chili
1 limen mehu ja kuori raastettuna
1 valkosipulinkynsi raastettuna
Sekoita marinadi valmiiksi ja laita lohifile pakastepussiin. Kaada pussiin lohifileen päälle marinadi ja anna maustua 1,5 tunti. Ota lohifile marinadista ja pyyhi pinta ja laita uunivuokaan. Paista 175 C n. 15 minuuttia. Marinadista saa hyvän kastikkeen siivilöimällä ja kiehauttamalla kattilassa. Tarjoa riisin tai nuudelin kera, sekä huippuherkullisten Japanilaisten hölskytyskurkkujen kanssa.
Japanilaiset hölskytyskurkut
1 kurkku kuorittuna ja juustohöylällä siivutettuna.
1/2 limen mehu
1 rkl soijaa
1 rkl kalakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl miriniä
1 rkl kookospalmusokeria
1 rkl seesamiöljyä
Lisää ainekset kannelliseen, tiiviiseen astiaan ja hölskytä sekaisin ja anna maustua n. 1 tunti.