Mikaelin Soijamarinoitu Lohi

Herkullinen kalaresepti Aasialaisella twistillä. Lisukkeeksi sopii loistavasti Japanilaiset hölskytyskurkut, jonka ohjeen löydät sivun lopusta.

Lohifile

Pala inkivääriä raastettuna

1 dl soijaa

2 rkl sweetchilikastike

1 rkl oysterkastike

1 tulinen chili

1 limen mehu ja kuori raastettuna

1 valkosipulinkynsi raastettuna

Sekoita marinadi valmiiksi ja laita lohifile pakastepussiin. Kaada pussiin lohifileen päälle marinadi ja anna maustua 1,5 tunti. Ota lohifile marinadista ja pyyhi pinta ja laita uunivuokaan. Paista 175 C n. 15 minuuttia. Marinadista saa hyvän kastikkeen siivilöimällä ja kiehauttamalla kattilassa. Tarjoa riisin tai nuudelin kera, sekä huippuherkullisten Japanilaisten hölskytyskurkkujen kanssa.

Japanilaiset hölskytyskurkut

1 kurkku kuorittuna ja juustohöylällä siivutettuna.

1/2 limen mehu

1 rkl soijaa

1 rkl kalakastiketta

1 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl miriniä

1 rkl kookospalmusokeria

1 rkl seesamiöljyä

Lisää ainekset kannelliseen, tiiviiseen astiaan ja hölskytä sekaisin ja anna maustua n. 1 tunti.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s