4 rkl oliiviöljyä
1/2 pieni kaali
3 sipulia
3 porkkanaa
1/2 juuriselleriä
8 punajuurta
4 valkosipulinkynttä
1 paketti pekonia (n.150 g)
1 kiekko ydinluuta
Kasvis- tai lihalientä
2 tl kuivattua timjamia tai 2 tuoretta oksaa
2 laakerinlehteä
5 kpl maustepippuria
suolaa ja pippuria
0,5 – 1 dl vadelma- tai valkoviinietikkaa
Smetanaa tarjoiluun
Suikaloi kaali ja muut vihannekset. Helpoimmalla pääsee kun raastaa karkealla terällä monitoimikoneella. Paahda pannulla ydinluu ja pekoni ja hauduta vihannekset pehmeiksi. Lisää mustapippuria myllystä ja maustepippurit kokonaisina, sekä yrtit. Lisää kasvis- tai lihalientä niin että vihannekset peittyvät ja anna hautua n. 1,5 tuntia.
Nauti smetanan kera hyvässä seurassa. Nam!