Herkullinen resepti, jossa Pohjois-Afrikkalaisia lempeän mausteisia makuja. Ohje 4 hengelle.
4 luomulampaan tai karitsan potkaa (n. 1,5 kg)
4 tl harissa mausteseosta; yksi tl kullekin potkalle
1 sipuli
1 kokonaisen valkosipulin kynnet tai jos käytät luomuvalkosipulia niin voit halkaista valkosipulin kuorineen ja laittaa sellaisenaan
2 varsisellerin vartta
2 kanelitankoa
2 laakerinlehteä
30 g kuorittuja manteleita
70 g kuivattuja aprikooseja. Parhaimpia minun mielestäni on lille nötte fabrikin.
1/2 granaattiomena (jos ei saatavilla, niin hyvää tulee ilmankin)
Tuoretta korianteria yksi puntti
Oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria
n. 1l lihalientä tai niin paljon, että lihat peittyvät
Ota potkat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Hiero harissaseos lihaan ja laita oliiviöljyä pataan. Ruskista lihat padassa ja lisää valkosipulit, selleri, sipulit sekä mausteet; laakerinlehdet, kanelitangot, suolaa ja pippuria. Lisää lihaliemi niin että lihat peittyvät. Laita kannellinen pata uuniin 150 C:een n. 3 tunniksi. 2 tunnin kypsennyksen jälkeen lisää aprikoosit pilkottuina ja mantelit kokonaisina. Lisää nestettä tarvittaessa ja voit käännellä potkia. Jatka kypsentämistä. Lihan tulee olla valmiina niin pehmeää, että liha on mahdollista hienontaa lusikalla. Lopuksi koristele pata granaattiomenilla ja korianterilla.
Lisukkeeksi sopii bulgur tai couscous sekä salaatti, jossa salaatin lisäksi kurkkua, tomaattia, punasipulia ja lehtipersiljaa. Lisäksi kaiken kruunaa turkkilainen tai kreikkalainen luomujogurtti. Itse nautimme padan kanssa Alkon suosituksesta kreikkalaista punaviiniä nimeltään Agathon. Erikoinen valinta, mutta toimi nimenomaan näiden makujen kanssa.