Viime yön trooppisen myrskyn jäljiltä kypsät kriikunat odottivat kerääjää pihallamme. Päätin kokeilla Clafoutista eli Ranskalaista pannukakkua. Alkuperäisessä reseptissä oli hapankirsikoita, mutta toimii aivan loistavasti myös kriikunoista.
5 dl kriikunoita
3 luomukananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
3 dl luomumaitoa
voiteluun voita ja koristeluun tomusokeria
Voitele piirakkavuoka. Poista kriikunoista kivet kirsikankivenpoistajalla, joka on muuten kätevä työkalu (ks. kuva). Levitä kriikunat piirakkaavuokaan.
Vatkaa kananmunia pari minuuttia ja lisää sokeri sekä jatka vatkaamista vielä hetki.
Lisää joukkoon vehnäjauhot ja suola ja sekoita huolellisesti. Lisää maito.
Kaada taikina kriikunoiden päälle ja paista n. 30-40 minuuttia 175 asteessa. Tarjoile kriikunahillon ja vaniljajäätelön kanssa, herkullista.