Uppomunat

Herkullisen lisukkeen salaatille saat valmistamalla uppomunat. Uppomunat sopivat erityisesti Maalaissalaattiin, johon tulee salaatin lisäksi leipäkrutonkeja, rapeaa pekonia, tomaattia ja ihana sinappivinaigrette.

Uppomunien valmistus – helppoa kuin heinän teko

4 uppomunaa

2 litraa lempeästi kiehuvaa, poreilevaa vettä

1 dl väkiviinaetikkaa

Riko munat erillisiin kippoihin odottamaan veteen pääsyä. Lisää kiehuvaan veteen etikka ja pyöräytä kauhalla pyörre veteen. Lisää munat yksitellen pyörteeseen ja pyöräytä kauhalla hieman lisää vauhtia. Pyörre saa munien muodon oikeanlaiseksi, eikä muna levähdä veteen. Kiehauta 3 minuuttia ja nosta munat talouspaperin tai keittiöpyyhkeen päälle odottamaan annoksen kokoamista. Huom! Munien on oltava tuoreita kun valmistaa uppomunia.

Luomukananmunat

Sinappi-sitruunavinaigrette

Yhden sitruunan mehu

1 tl Dijon sinappia (kukkurallinen)

1 tl juoksevaa hunajaa

1 tl sokeria

Ripaus suolaa ja rouhaisu mustapippuria

Mietoa öljyä n. 1 dl

Sekoita vispilällä tasaiseksi muut ainekset  ja lisää mietoa öljyä (esim. rypsiöljy) ohuena nauhana ja koko ajan sekoittaen, kunnes seos muodostaa emulsion. Tarkista maku ja lisää suolaa tai sokeria maun mukaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s