Maailman paras Butter Chicken ala Anton

Ainekset (4 annosta)
600 g broilerin rintafileitä
3 rkl turkkilaista jogurttia
Paistamiseen 2 rkl öljyä tai voita
Voi-tomaattikastike

1 kpl sipuli
3 kpl valkosipulinkynttä
1,5 kpl punainen chili
20 g voita
2 tl tuoretta inkivääriä (raastettuna)
1 1/2 tl garam masala maustetahnaa
1 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
400 g paseerattua tomaattia
400 g kookosmaitoa
1 tl suolaa

2 rkl kookossokeria

Butter chicken eli intialainen voikana valmistuu näin:
Leikkaa broilerinfileet suupaloiksi ja sekoita joukkoon jogurtti. Anna maustua 15 minuuttia.
Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi chili.
Kuullota sipulit voissa kattilassa. Lisää chili, inkivääri, garam masala, juustokumina ja korianteri. Kuullota vielä minuutti. Lisaa tomaattimurska, tomaatit ja hauduta kannen alla 15 minuuttia. Lisaa kookosmaito. Hauduta 30 minuuttia.
Paista broileripalat rasvassa pannulla lähes kypsiksi.
Kaada broileripalat tomaatti-voikastikkeen joukkoon ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
Lisää lopuksi suola ja kookossokeri. Tarkista maku.

Tarjoile Butter Chicken kurkumalla ja kardemummalla maustetun basmatiriisin kanssa.