Tämä ohje sopii kiireettömään sunnuntain pakkaspäivään. Herkullinen ja helppo ohje.
Ainekset 6-8 hengelle
n. 1 kg Angus ulkopaistia
oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 varsisellerin varsi
mustapippuria myllystä
suolaa
tuoretta timjamia ja rosmariinia
n. 5 dl punaviiniä
n. 5 dl lihalientä
1 ydinluukiekko
Hiero lihan pintaan suola ja pippuri. Paista paistia oliiviöljyssä joka puolelta, jotta lihassyyt sulkeutuvat. Laita paisti valurautapataan ja lisää pataan vihannekset ja ydinluukiekko sekä mausteet. Kaada punaviini samalle pannulle missä paisti paistettiin ja sekoita kaikki maut pannusta punaviiniin. Kaada viini pataan ja lisää lihalientä niin, että paisti melkein peittyy. Laita pata 125˚C uuniin ja hauduta n. 5 tuntia. Tarkista paistamisen aikana ettei kaikki neste haihdu ja lisää tarvittaessa lihalientä. Tarjoile paistin kanssa keitettyä bulguria tai perunamuussia. Nauti tuhdin punaviinin kera.