Sunnuntain patapaisti

Tämä ohje sopii kiireettömään sunnuntain pakkaspäivään. Herkullinen ja helppo ohje.

Ainekset 6-8 hengelle

n. 1 kg Angus ulkopaistia

oliiviöljyä

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 porkkanaa

1 varsisellerin varsi

mustapippuria myllystä

suolaa

tuoretta timjamia ja rosmariinia

n. 5 dl punaviiniä

n. 5 dl lihalientä

1 ydinluukiekko

Hiero lihan pintaan suola ja pippuri. Paista paistia oliiviöljyssä joka puolelta, jotta lihassyyt sulkeutuvat. Laita paisti valurautapataan ja lisää pataan vihannekset ja ydinluukiekko sekä mausteet. Kaada punaviini samalle pannulle missä paisti paistettiin ja sekoita kaikki maut pannusta punaviiniin. Kaada viini pataan ja lisää lihalientä niin, että paisti melkein peittyy. Laita pata 125˚C uuniin ja hauduta n. 5 tuntia. Tarkista paistamisen aikana ettei kaikki neste haihdu ja lisää tarvittaessa lihalientä. Tarjoile paistin kanssa keitettyä bulguria tai perunamuussia. Nauti tuhdin punaviinin kera.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s