Kanelipullat

Näin leivot parasta pullaa:Pulla

5 dl luomumaitoa

50 g tuorehiivaa

2 tl suolaa

2 dl sokeria

1 rkl hienonnettua kardemummaa

n. 1 kg Mustion Myllyn luomuvehnäjauhoja

150 g voita

Lisäksi tarvitset leipoessasi pullataikinasta korvapuusteja:

50 g voita

1 dl sokeria

4 rkl kanelia

1 muna pullien voiteluun

1. Aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä aloittaessasi leipomisen

2. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi, eli +37 C

3. Sekoita hiiva maitoon

4. Lisää sokeri, suola ja kardemumma

5. Lisää jauhoja vähitellen, ensi vatkaten seos tasaiseksi ja sitten vaivaamalla taikinaa käsin ja lisäämällä jauhoja. Jauhojen määrä saattaa vaihdella, mutta tärkeintä on jättää taikina pehmeäksi, jolloin lopputulos on kuohkea

6. Lisää sulatettu voi ja alusta taikina kimmoisaksi

7. Anna taikinan kohota n. 1 h lämpimässä paikassa

8.Leivo taikinasta korvapuusteja. Jaa taikina 4 osaan ja kaulitse taikinasta tasainen levy, jolle levität voin, sokeria ja kanelia. Rullaa taikina ja leikkaa viistosti paloiksi. Nosta kapein kohta ylös ja paina sormella keskeltä korvapuustin muotoon. Voitele pullat munalla ja paista uunissa +225 C, kunnes pullat ovat kauniin ruskeat ja kypsät.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s