Antonin Pasha

Tänä pääsiäisenä Anton vastasi jälkiruokapuolesta ja loihti meille raikkaan modernin pashan. Pashaan tulee kerroksittain rahkakreemiä, lemon curdia ja hedelmiä. Reseptistä riittää 6 hengelle.

1 mango

2 veriappelsiinia

3 passionhedelmää

100g paahdettuja manteleita

Rahkakreemi:

250g maitorahkaa

100g maskarponea

2,5 dl kermaa vaahdotettuna

2 dl tomusokeria

1 vaniljatangon siemenet

Vaahdota kerma. Sekoita rahka, maskarpone, tomusokeri ja vaniljatangon siemenet tasaiseksi seokseksi. Nostele kermavaahto sekaan kunnes seos on samettinen ja kuohkea.

Lemon Curd:

1 dl sitruunan mehua

2 luomusitruunan kuori raastettuna

3 kananmunan keltuaista

3/4 dl hillosokeria

3/4 dl sokeria

50g pehmeää voita paloina

Sekoita kattilassa sitruunan mehu, sitruunan kuori, keltuaiset ja sokerit. Kiehauta koko ajan vispilällä sekoittaen. Kun seos on kiehahtanut, pienennä lämpöä ja jatka sekoittamista 5 minuuttia kunnes seos on paksuuntunut. Kaada seos kylmään kulhoon ja jatka vispaamista. Lisää voi kuutioina vähän kerrallaan. Kun seos on jäähtynyt ja konsistenssi kuohkea on lemon curd valmis. Laita puhtaaseen purkkiin jääkaappiin odottamaan käyttöä. Säilyy jääkaapissa n. 2 viikkoa.

Tee rahkakreemi ja lemon curd valmiiksi odottamaan annoksen kokoamista. Paloittele hedelmät. Annostele jälkiruoka annosmaljoihin; ensin rahkakreemiä, päälle lemon curdia, mangoa, jälleen rahkakreemiä, fileoidut appelsiinlohkot, rahkakreemiä ja päällimmäiseksi puolikas passionhedelmä ja mantelirouhe.