4 annosta tai 6 alkukeittoannosta
4 kokonaista luomuvalkosipulia
3 isoa jauhoista perunaa
2 pientä sipulia
1 purjo
2 rkl oliiviöljyä
2 dl valkoviiniä
1 l kasvislientä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Lämmitä uunia 200 asteeseen ja kääri valkosipulit kokonaisina folioon ja paahda uunissa 30 minuuttia.
Tee keittopohja valmiiksi. Kuori ja paloittele perunat ja sipulit sekä purjo. Kuullota sipulit ja purjo pannulla, lisää perunat ja valkoviini ja keitä 5 minuuttia. Lisää kasvisliemi ja hauduta kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto ja purista keiton joukkoon pehmenneet valkosipulin kynnet, niin että kuoret jäävät käteen. Sekoita keitto tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
Laita keitto tarjolle kulhoihin ja lisää espressokerma ja kurkku-omenapikkelssi.
Lisäksi:
2 annosta espressoa
2 dl kuohukermaa
Kurkku-omenapikkelssi
1/2 kurkkua
2 vihreää omenaa
1 rkl lehtipersiljaa
2 rkl omenaviinietikkaa
1/4 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria
Pese ja kuutioi kurkku ja omenat pieniksi kuutioiksi. Hienonna persilja ja lisää muut ainekset. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja anna maustua ennen tarjoilua. Tarjoile pikelssi keiton lisukkeena.