Butternut kurpitsa-feta salaatti

Tämä herkullinen salaatti sopii hyvin alkuruuaksi, mutta toki maistuu lisukkeena liharuuille.pumpkin

1 butternut kurpitsa (kutsutaan myös myskikurpitsaksi)

Oliiviöljyä

Ripaus juustokuminaa

1 mieto tuore chili tai kuivattua chiliä

Sormisuolaa

Limen mehua

Salaatinlehtiä mieltymyksen mukaan

Rucolaa

Kirsikkatomaatteja

Fetaa 150g

Salaatinkastikkeeksi sopii Balsamicovinaigrette

Kuori kurpitsa ja paloittele isoiksi lohkoiksi. Laita lohkot uunipannulle ja lisää oliiviöljyä, juustokumina, chili ja sormisuola. Paahda kurpitsoja 225 C:ssa n. 10 minuuttia tai kunnes ne pehmenevät ja hieman paahtuvat. Ota kurpitsat uunista ja purista hieman limen mehua päälle. Anna jäähtyä. Valmista salaatti salaatinlehdistä, rucolasta, kirsikkatomaateista ja lisää kurpitsat sopivina paloina ja ripottele lopuksi hienonnettu feta. Jokainen voi lisätä kastiketta itse makunsa mukaan.

Balsamicovinaigrette:

2 rkl balsamiviinietikkaa

1/2 dl hyvää oliiviöljyä

2 tl hunajaa

suolaa

mustapippuria

Sekoita ainekset keskenään

Jätä kommentti