Tämä herkullinen salaatti sopii hyvin alkuruuaksi, mutta toki maistuu lisukkeena liharuuille.
1 butternut kurpitsa (kutsutaan myös myskikurpitsaksi)
Oliiviöljyä
Ripaus juustokuminaa
1 mieto tuore chili tai kuivattua chiliä
Sormisuolaa
Limen mehua
Salaatinlehtiä mieltymyksen mukaan
Rucolaa
Kirsikkatomaatteja
Fetaa 150g
Salaatinkastikkeeksi sopii Balsamicovinaigrette
Kuori kurpitsa ja paloittele isoiksi lohkoiksi. Laita lohkot uunipannulle ja lisää oliiviöljyä, juustokumina, chili ja sormisuola. Paahda kurpitsoja 225 C:ssa n. 10 minuuttia tai kunnes ne pehmenevät ja hieman paahtuvat. Ota kurpitsat uunista ja purista hieman limen mehua päälle. Anna jäähtyä. Valmista salaatti salaatinlehdistä, rucolasta, kirsikkatomaateista ja lisää kurpitsat sopivina paloina ja ripottele lopuksi hienonnettu feta. Jokainen voi lisätä kastiketta itse makunsa mukaan.
Balsamicovinaigrette:
2 rkl balsamiviinietikkaa
1/2 dl hyvää oliiviöljyä
2 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria
Sekoita ainekset keskenään