400 g vihreää parsaa
1 l parsan keitinvettä
2 rkl kanafondia
1 keltasipuli
2 valkosipulin kynttä
Oliiviöljyä
Voita
400 g Spelttiviljariisiä
2 rkl vermuttia
1/2 sitruunan mehu
Timjamia
Mustapippuria
100 g parmesaania
1 prk creme de fraiche
Keitä parsoja n. 5 minuuttia ja nosta parsat lautaselle odottamaan. Pilko parsat suuhun sopiviksi paloiksi.
Kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljyn ja voinokareen kanssa. Lisää spelttiviljariisi ja kuullota n. 5 minuuttia. Lisää vermutti ja hieman sitruunan mehua. Lisää parsan keitinlientä, johon on lisätty kanafondi, pienissä erissä ja anna imeytyä spelttiviljariisiin, Lisää timjamia ja mustapippuria maun mukaan. Anna kiehua hiljalleen, kunnes spelttiviljariisi on kypsää. Spelttiviljariisiin jää hieman purutuntumaa, eli se ei tule yhtä pehmeäksi kuin risottoriisi. Lisää lopuksi parmesaani ja 1 dl creme de fraichea ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, mustapippuria ja sitruunan mehua.