Uunissa paahdettua karitsan lapaa

Luomukaritsan lapaa n. 1 kglammas

1/2 rkl kokonaisia korianterin siemeniä

1 rkl kokonaisia juustokuminan siemeniä

1 rkl fenkolin siemeniä

1/2 rkl kokonaisia mustapippureita

1 kpl luomusitruunan kuori raastettuna

2 kpl valkosipulinkynttä

Oksa tuoretta rosmariinia

1/2 tl suolaa

Oliiviöljyä

Paahda siemenet pannulla ja jauha ne hienohkoksi morttelissa. Hienonna veitsellä valkosipulit sekä rosmariini ja raasta sitruunan kuori. Sekoita mausteet keskenään ja lisää suola ja öljy (3 rkl).

Ota liha huoneenlämpöön vähintään 2 tuntia ennen kypsennystä. Pyyhi lihan pinta ja tee pintaan n. 2 mm:n syvyiset viillot n. 2 cm:n välein. Viiltojen tarkoituksena on saada mausteet hyvin lihaan. Hiero puolet mausteseoksesta lihan pintaan joka puolelle.

Laita liha uunipellille 225 C:een n. 30 minuutiksi. Laske sen jälkeen uunin lämpötila 120 C:een. Ota liha uunista ja lisää loput mausteseoksesta lusikalla lihan pinnalle. Lisää uunipellille desi vettä, peitä liha foliolla ja kypsennä vielä n. 3 tuntia. Voit lisätä vettä uunipellille kypsennyksen aikana. Kun liha on kypsää, laita se jäähtymään ja valele pellille muodostuneella liemellä. Tarjoile perunamuusin ja uunijuureksien kera sekä lisukkeeksi minttuhyytelöä. Paistoliemen voit käyttää kastikkeeksi sellaisenaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s