Herkulliset Grilliribsit BBQ-kastikkeella

Tämä resepti on kesän 2014 uusi tuttavuus. Alkuperäinen BBQ-kastikeresepti löytyi Ruotsalaisesta Gourmet ruokalehdestä ja tuunasin reseptiä hieman Aasialaiseen suuntaan. Kastikkeen määrä on sopiva n. 2 kilolle ribsejä, jotka nippanappa riittävät meidän nelihenkiselle perheellemme. Herkullista!grilliribsit

2 kg luomu possun ribsejä

BBQ-kastike:

6 tomaattia

2 sipulia

4 valkosipulinkynttä

1 dl tummaa siirappia

1 dl punaviinietikkaa

2 dl vettä

1 dl fariinisokeria

1/2 dl kiinalaista tummaa soijaa

1 kuivattu tulinen chili (Sonnentorin)

1 tähtianis (Sonnentorin)

1 tl juustokuminan siemeniä

pala tuoretta inkivääriä

Kiehauta kaikki ainekset kattilassa ja keitä kokoon miedolla lämmöllä n. 1 tunti. Mikäli aikaa on niukemmin, niin veden määrän voi vähentää puoleen, jolloin riittää lyhyempi keittoaika. Pitkä hauduttaminen takaa vahvat ja syvät aromit BBQ-kastikkeelle. Soseuta lopuksi sauvasekoittajalla ainekset tasaiseksi kastikkeeksi. Muistithan ottaa tähtianiksen pois ennen soseuttamista.

Laita Ribsit uunivuokaan ja valele BBQ-kastikkeella. Voit marinoida (myös lyhyempi aika riittää) lihoja yön yli ja laittaa uuniin hautumaan 1,5 tunniksi. Älä käytä kaikkea BBQ-kastiketta tässä vaiheessa, vaan säästä n.  puolet grillaukseen. Ennen syöntiä grillaa lihat ja valele BBQ-kastikkeella.

Grilliribsien kylkeen sopii loistavasti raparperichutney, jonka ohjeen bongasin uusimmasta Glorian Ruoka & Viini -lehdestä 4/14. Resepti löytyy alta ja jälleen tuunasin alkuperäistä resepti, lisäämällä kanelia, joka mielestäni on raparperin ehdoton kumppani.

Raparperichutney:

200 g raparperia

1 pieni sipuli

1 kuivattu pieni chili (Sonnentorin)

1/2 dl rypsiöljyä

1/2 dl punaviinietikkaa

1 dl hillosokeria

1 tl korianterinsiemeniä

1 tl juustokuminan siemeniä (Sonnentorin)

1 tl fenkolinsiemeniä (Sonnentorin)

1 tl kanelia (Sonnentorin)

1 tl suolaa

Kuullota öljyssä raparperinpalat ja sipuli veneet sekä mausteet. Annan sipulin pehmetä. Lisää punaviinietikka ja hillosokeri ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Purkita tai laita kulhoon esille. Sopii grillatun lihan ja kalan kanssa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s