Pizzapohja Emmervehnästä

Pizzapohja Emmervehnästä

2 dl vettä, kädenlämpöisenä

30 g tuorehiivaa tai 1 pussi (11 g) kuivahiivaa

1 tl suolaa

4 rkl luomuoliiviöljyä

3 dl Emmervehnäjauhoja

2 dl Vehnäjauhoja

1 rkl hunajaa

Annoksesta riittää pizzapohja 3 pizzaan. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Huom! Käyttäessäsi kuivahiivaa vesi saa olla hieman lämpimämpää kuin +37C.

Lisää suola ja hunaja. Sekoita jauhot joukkoon ja lisää viimeisenä oliiviöljy. Vaivaa taikinaa, kunnes on sopiva sitko, eli taikinaa irtoaa käsistä ja alustasta. Nostata taikinaa n. 45 minuuttia. Emmervehnällä leivottaessa taikina ei kohoa ihan niin hyvin kuin tavallisella vehnäjauholla leivottaessa, joten kohoaminen ottaa hieman pidemmän ajan.

Kaulitse taikinasta pizzapohjat ja kohota vielä hetki lämpimässä paikassa. Lisää täytteet. Paista pizzaa +250C, n. 5-10 minuuttia.

Alla erinomainen tomaattikastikkeen ohje. Kastiketta ei tarvitse keittää, mutta sekoita tasaiseksi:

2×400 g luomutomaattimurskaa

1 luomuvalkosipulin kynsi

hieman chiliä

1 tl suolaa

1 tl sokeria

Åbyn kuivattua oreganoa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s