1 butternut-kurpitsa, n. 750 g
1 broileri, n. 1 kg
oliiviöljyä
1 punasipuli
4 valkosipulinkynttä
1 chili
ripaus juustokuminaa
ripaus muskottia
1 rkl hunajaa
2 rosmariinin oksaa
2 laakerinlehteä
1 purkki tomaatteja, n. 400 g
1/2 limen mehu
1 litra vettä
suolaa ja pippuria maun mukaan
2 dl quinoaa
Paloittele kurpitsa lohkoihin, lisää oliiviöljyä ja suolaa ja paahda uunissa 200°C:ssa n. 10 minuuttia. Poista kurpitsan kuori ja paloittele puolet kurpitsasta ja muussaa haarukalla toinen puoli.
Paloittele kana 4 osaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista kanan palat kattilassa oliiviöljyssä ja lisää 1 laakerinlehti ja 1 rosmariinin oksa. Lisää vesi ja anna kiehua n. 20 minuuttia, kunnes liha irtoaa luista ja kana on kypsää.
Ruskista padassa sipulin lohkot, lisää hienonnettu valkosipuli ja chili. Lisää purkkitomaatti ja osa kanaliemestä, jossa kanan palat ovat kiehuneet. Anna porista n. 10 minuuttia. Lisää kurpitsat ja kananpalat, joista on poistettu luut ja lisää loppu kanaliemi. Mausta juustokuminalla ja muskotilla, sekä lisää mustapippuria, suolaa ja hunajaa. Lisää puolikkaan limen mehu. Lisää 1 laakerinlehti ja rosmariinin oksa. Hauduta uunissa kannen alla n. 30 minuuttia 200°C:ssa.
Lisää siivilässä huuhdellut quinoat ja anna kiehua 15 minuuttia.
Tarjoa pata salaatin ja tuoreen leivän kera.