Herkullinen Siirappilimppu

5 dl piimää

50 g voita

2 dl tummaa siirappia

25 g hiivaa

2 tl suolaa

6 dl luomuvehnäjauhoja

6 dl luomuruissihtijauhoja

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, suola, voi, siirappi ja hiljalleen jauhot. Jauhojen määrä on suuntaa antava ja riippuu jauhojen koostumuksesta. Taikina saa jäädä melko löysäksi ja on sopivaa kun se on pehmeä ja kimmoisa kuin vauvan peppu. Vaivaa taikinaa monitoimikoneella. Hyvää sitkoa taikinaan on vaikea saada käsin vaivaamalla, mutta toki se käy liikunnasta, jos monitoimikonetta ei ole. Laita taikina kohoamaan n. 1,5 tunniksi. Leivo taikinasta kohotuksen jälkeen kaksi pitkulaista leipää, jotka laitetaan kohoamaan pitkulaisiin vuokiin. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi vuoissa, kumoa leivät uunipellille ja paista 200 C n. 35 – 40 minuuttia. Paistamisen lopussa voit laittaa folion leipien päälle, ettei pinta tummu liikaa. Uuniin voi suihkuttaa paistamisen aikana vettä, jotta leipään saa rapean pinnan. Myös paistamalla leipä kahteen kertaan, saadaan ihanan rapea kuori.

Vinkki: leivän voi myös tehdä illalla valmiiksi käyttämällä kylmää piimää ja kohottamalla taikina yön yli jääkaapissa. Kokeilin kerran leipomista lämpimään piimään ja kohotin jääkaapissa yön yli, jolloin taikina kohosin hieman liikaa.Leipä

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s