Leipää emmer-vehnästä

Leipää Emmervehnästä
250 g Emmer sihti jauho
170 g kylmää vettä
6 g suolaa
4 g hiivaa

Sekoita jauhot ja vesi tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan autolyysautua, puolituntia riittää ihan hyvin tässä. Lisää loput aineet ja sekoita kaksi minuuttia ja vaivaa viisi mutta varovasti, autolyysillä ylivaivaus käy hetkessä. Anna taikinan levätä öljytyssä astiassa kaksi tuntia tai kunnes se on silminnähden eloisa, taittele taikina kaksi kertaa levon aikana. Muotoile taikinasta leipä ja nosta noin tunti. Jauhota emmerillä, se jauhon karkeus näyttää hyvältä ripotteena. Paista 200C:ssa kunnes leipä on kypsää. 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s