Pellavainen maustekakku

Joulun perinteisiin kuuluu ehdottomasti maustekakku, jossa jouluiset Sonnentorin luomumausteet pääsevät oikeuksiinsa. Tähän kakkuun on lisätty myös 24h Valon pellavarouhetta sekä luomu sitruunan kuorta ja mehua. Hieman tuunattu kakku siis kyseessä, mutta kokeilemisen arvoinen. Reseptistä tulee yksi iso kakku tai kaksi pienempää. Kannattaa leipoa vaikka lahjaksi. Linkitety tuotteet löytyvät Minna’s Matin verkkokaupasta.

4 luomu munaa
3 dl luomu kookossokeria
200 g luomu voita
2 tl Sonnentorin luomu Ceylonin kanelia
1 tl Sonnentorin luomu kardemummaa
1 tl Sonnentorin luomu inkivääriä
1 luomu sitruuna
1 tl soodaa
1 dl maustamatonta jogurttia
3 dl luomu Speltti alkuvehnäjauhoja
1,5 dl paahdettua ja rouhittua 24h Valo pellavarouhetta

1. Sulata voi. Voit tässä vaiheessa käyttää osan voisulasta vuoan voiteluun. Vuoan voi leivittää pellavarouheella tai Speltti jauhoilla.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää vaahtoon hellästi sekoittaen jäähtynyt voisula ja jogurtti.
4. Pese sitruuna ja raasta kuori varovasti niin, ettei mukaan tule valkoista kuoren osaa. Purista sitruunasta myös mehu ja lisää molemmat taikinaan.
5. Sekoita mausteet, pellavarouhe ja sooda jauhoihin ja lisää seos taikinaan.
6. Kaada taikina vuokaan tai kahteen pienempään vuokaan.
7. Paista 175 asteessa isoa kakkua n. 40 minuuttia ja pieniä n. 30 minuuttia.

Jouluinen maustakakku kokon MA

Mainokset