Minnan lihamureke

Minnan lihamurekeohjeen mukaisesti tehty mureke on saanut perheessämme suuren suosion.

800 g Charolais-jauhelihaa

1,5 dl edellisen päivän patonkia raastettuna tai vaihtoehtoisesti korppujauhoja

2 dl paseerattua tomaattia

1 muna

2 varsisellerin vartta

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

1 tl chili-valkosipuli-persiljamausteseosta

2 tl Dijon sinappia

3 rkl vasikanfondia

1 tl suolaa

Mustapippuria maun mukaan

Tuoreita yrttejä hienonnettuna; esim. timjamia ja rosmariinia

Turvota leipäraaste paseeratussa tomaatissa n. 10 minuuttia ja lisää mausteet ja muna, sekä oliiviöljyssä kuullotetut sipuli, valkosipuli  ja varsiselleri. Sekoita em. seokseen jauheliha ja muotoile se murekkeeksi uunipannulle.

Paista ensin 10 minuuttia 250˚C ja laske lämpötila sitten 150˚C:een n. 30 minuutiksi. Voit laittaa perunalohkot samaan uunivuokaan kypsymään, kun lasket lämpötilan 150˚C:een ja näin saat lisukkeeksi samalla maistuvia uuniperunalohkoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s