Minnan lihamurekeohjeen mukaisesti tehty mureke on saanut perheessämme suuren suosion.
800 g Charolais-jauhelihaa
1,5 dl edellisen päivän patonkia raastettuna tai vaihtoehtoisesti korppujauhoja
2 dl paseerattua tomaattia
1 muna
2 varsisellerin vartta
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tl chili-valkosipuli-persiljamausteseosta
2 tl Dijon sinappia
3 rkl vasikanfondia
1 tl suolaa
Mustapippuria maun mukaan
Tuoreita yrttejä hienonnettuna; esim. timjamia ja rosmariinia
Turvota leipäraaste paseeratussa tomaatissa n. 10 minuuttia ja lisää mausteet ja muna, sekä oliiviöljyssä kuullotetut sipuli, valkosipuli ja varsiselleri. Sekoita em. seokseen jauheliha ja muotoile se murekkeeksi uunipannulle.
Paista ensin 10 minuuttia 250˚C ja laske lämpötila sitten 150˚C:een n. 30 minuutiksi. Voit laittaa perunalohkot samaan uunivuokaan kypsymään, kun lasket lämpötilan 150˚C:een ja näin saat lisukkeeksi samalla maistuvia uuniperunalohkoja.