Pulled Pork & Wasabi Coleslaw

Kokeilin uutta reseptiä ja siitä tuli välittömästi meidän perheen lemppari. Koko herkun kruunasi itse tehdyt Pita-leivät, joiden sisään lisättiin liha, BBQ-kastike ja coleslaw. Kannattaa kokeilla.

Aloita valmistamalla BBQ-kastike, jonka olen jo aiemmin julkaissut Grilliribsien valmistuksen yhteydessä. Laita liha marinoitumaan BBQ-kastikkeeseen vähintään kahdeksi tunniksi, mutta voi huoletta jättää myös yön yli maustumaan.

BBQ-kastike:

6 tomaattia

2 sipulia

4 valkosipulinkynttä

1 dl tummaa siirappia

1 dl punaviinietikkaa

2 dl vettä

1 dl fariinisokeria

1/2 dl kiinalaista tummaa soijaa

1 kuivattu tulinen chili (Sonnentorin) ja 1 tuore mieto chili

1 tähtianis (Sonnentorin)

1 tl juustokuminan siemeniä

pala tuoretta inkivääriä

Kiehauta kaikki ainekset kattilassa ja keitä kokoon miedolla lämmöllä n. 1 tunti. Mikäli aikaa on niukemmin, niin veden määrän voi vähentää puoleen tai jättää kokonaan poiskin, jolloin riittää lyhyempi keittoaika. Pitkä hauduttaminen takaa vahvat ja syvät aromit BBQ-kastikkeelle. Soseuta lopuksi sauvasekoittajalla ainekset tasaiseksi kastikkeeksi. Muistithan ottaa tähtianiksen pois ennen soseuttamista.

Pulled Pork 4 hengelle

n. 1 kg luomupossun kassleria

suolaa

BBQ-kastiketta

Mausta lihan pinta suolalla ja hiero BBQ-kastike lihan pintaan. Säästä puolet kastikkeesta valmiin lihan maustamiseen ja kastikkeeksi sämpylän väliin. Jätä liha marinoitumaan vähintään kahdeksi tunniksi tai yön yli. Kun liha on marinoitunut riittävän kauan, niin laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Lisää uunivuoan pohjalle vettä pari dl ja peitä uunivuoka foliolla. Laita liha hautumaan uuniin vähintään 4 tunniksi. Kun liha on kypsää, se hajoaa haarukalla painettaessa. Muista tarkistaa, että uunivuoan pohjalla on hieman vettä kypsennyksen aikana, ettei liha pääse kuivumaan. Hienonna kypsä liha haarukalla pieniksi paloiksi. Lisää BBQ-kastiketta muutama ruokalusikallinen lihan joukkoon maustamaan lihaa lisää.

Wasabi Coleslaw

1 varhaiskaalin kerä (pieni)

2 uutta sipulia varsineen

4 uuden sadon porkkanaa

2 dl majoneesia

2 tl riisiviinietikkaa

1 tl Dijon-sinappia

3 tl wasabitahnaa

1 tl suolaa

2 tl sokeria

Hienonna kaali, sipuli ja porkkanat hienoksi suikaleeksi. Lisää majoneesikastike kasvisten joukkoon ja sekoita hyvin. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s