6 kpl luomukaritsan potkia
3 porkkanaa
1 juuriselleri
1 palsternakka
2 isoa sipulia
1 kokonainen valkosipuli
tuoretta rosmariinia
tuoretta minttua
suolaa
mustapippuria
kuivattua chiliä
voita
1 litra lihalientä
1 pullo punaviiniä
Valmista potkat valurautapadassa. Ruskista karitsan potkat voissa ja mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella chiliä. Lisää paloitellut kasvikset ja yrtit. Lisää punaviini ja lihaliemi, niin että potkat melkein peittyvät. Hauduta pataa n. 5 tuntia 125 asteessa.
Kun liha on kypsää, eli irtoaa helposti luusta, nosta lihat liemessä. Siivilöi liemi ja suurusta maizenalla. Lisää ruokalusikallinen mustaherukka hyytelöä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Vispaa viimeisenä sekaan n. 50 g kylmää voita pieninä paloina. Lisää potkat kastikkeeseen ja tarjoile peruna-selleripyreen kanssa (ks. ohje Minna’s Mat/kasvisruuat).