Luomukaritsan potkat – hiljaa hyvää tulee

6 kpl luomukaritsan potkia

3 porkkanaa

1 juuriselleri

1 palsternakka

2 isoa sipulia

1 kokonainen valkosipuli

tuoretta rosmariinia

tuoretta minttua

suolaa

mustapippuria

kuivattua chiliä

voita

1 litra lihalientä

1 pullo punaviiniä

Valmista potkat valurautapadassa. Ruskista karitsan potkat voissa ja mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella chiliä. Lisää paloitellut kasvikset ja yrtit. Lisää punaviini ja lihaliemi, niin että potkat melkein peittyvät. Hauduta pataa n. 5 tuntia 125 asteessa.

Kun liha on kypsää, eli irtoaa helposti luusta, nosta lihat liemessä. Siivilöi liemi ja suurusta maizenalla. Lisää ruokalusikallinen mustaherukka hyytelöä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Vispaa viimeisenä sekaan  n. 50 g kylmää voita pieninä paloina. Lisää potkat kastikkeeseen ja tarjoile peruna-selleripyreen kanssa (ks. ohje Minna’s Mat/kasvisruuat).IMG_8304_20121029T134503-479

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s