Tämä pannukakkuresepti on maailman paras ja kun vielä tekee mansikkahillon itse, niin makunautinto on taattu. Keväällä ennen uutta satokautta on hyvä hetki tyhjentää pakastin edellisen vuoden marjoista ja valmistaa huippuhyvää mansikkahilloa pannukakun kanssa tarjottavaksi.
1 litra luomukevytmaitoa
5 dl luomuvehnäjauhoja
4 kpl Kuorttisen luomukananmunia
0,5 dl sokeria
1/2 tl suolaa
50 g voita sulatettuna
Sekoita ainekset keskenään sileäksi taikinaksi ja jätä turpoamaan noin tunniksi. Voitele uunipelti ja sekoita taikina vielä kertaalleen ennen kuin kaadat uunipellille. Paista +200 C:ssa noin puoli tuntia. Kannattaa kurkistaa uuniin n. 20 minuutin kohdalla, ettei pinta tummu liikaa.
Mansikkahillo
1 kg pakastemansikoita
0,5 dl vettä
0,5 kg hillosokeria
Ota mansikat pakasteesta ja anna sulaa hetki niin, että mansikat eivät ole yhtenä isona klimppinä. Laita mansikat kattiaan ja lisää vesi. Anna kiehahtaa ja lisää hillosokeri. Keitä kevyesti poreillen n. 15 minuuttia välillä sekoittaen.
Steriloi puhdas hillopurkki keittämällä vedessä n . 10 minuuttia. Nosta purkki kuivumaan. Kaada hillo purkkiin. Hillon säilyvyys n. 1-2 kuukautta, mutta meillä hillo syödään loppuun jo ennen. Hilloon voi myös lisätä vaniljatangon maustamaan hilloa.