Tämän hetken ruokatrendeissä Pohjois-Afrikka on kovassa nousussa. Talven pakkaskelissä maistuu ihanasti lämmittävät lempeän tuliset maut. Marokkolaisen keittiön makumaailmaan kuuluvat: kaneli, jeera (eli juustokumina eli roomankumina; rakkaalla lapsella on monta nimeä), sahrami, inkivääri, mustapippuri, cayennepippuri, paprika, seesaminsiemen, anis sekä kurkuma. Suosittelen kokeilemaan padassa haudutettuja karitsan potkia Marokkolaiseen tapaan. Huippu hyvä resepti. Resepti löytyy reseptit osiosta.
Mausteista muutama sana. Vatsan ja suun mielihyvän tuottamisen lisäksi mausteilla on myös terveysvaikutuksia. Esimerkiksi kauniin keltainen kurkuma on paitsi oivallinen mauste, myös vuoden 2010 terveyskasvi. Kurkuman pääasiallinen vaikuttava aine on kurkuminoidit, mm. kurkumiini, joka hillitsee tulehduksia ja kipua sekä suojaa maksaa.